Luikan Q 2de in 1.50 Grand Prix van Spruce Meadows

Thursday, June 16

Luikan Q 2de in 1.50 Grand Prix van Spruce Meadows

Afgelopen weekend liet de AES’er Luikan Q (Luidam x Kannan) samen met Ben Asselin van zich horen tijdens de Grand Prix van Spruce Meadows, Calgary. In de 3* Grand Prix plaatste 6 combinaties zich voor de barrage. Brian Morton wist met zijn Crusador Z, een zoon van de AES goedgekeurde Cream on Top de winst naar zich toe te trekken, gevolgd door Ben Asselin met Luikan Q en James Arkins met Joevaro N.

De ruiters sleepte aardig wat prijzengeld binnen. Winnaar van deze rubriek mocht maar liefst $24.750 in ontvangst nemen, gevolgd door $15.000 voor de 2e plek en $11.250 voor de 3de plaats. 

De bruine ruin Luikan Q werd in 2009 geboren en is gefokt door Dave Murray (UK). Zijn stamboom liegt er niet om met Luidam als vader. Zijn moeder Camina van de Kornelishoeve, was zelf actief op 130 niveau en zien we Kannan en Lys de darmen terug in de stamboom.

Tijdens zijn sportcarrière werd hij gereden door onder meer Angelie Von Essen (SWE) en Paul Kennedy (IRE). Met beide ruiters kwam Luikan Q uit op hoog niveau voor hij verkocht werd en vertrok richting de 27 jarige ruiter, Ben Asselin uit Canada. 


 


Tagged horses: CREAM ON TOP LUIKAN Q


Terug