PERSBERICHT: Indoctro v/d Steenblok goedgekeurd als Elite hengst

vrijdag, juni 9

PERSBERICHT: Indoctro v/d Steenblok goedgekeurd als Elite hengst

PERSBERICHT

Vorige week heeft de hengst INDOCTRO V/D STEENBLOK​ (Rubin Royal x Gribaldi), in eigendom van dressuurruiter Wim Verwimp het dekbrevet én het predikaat ‘Elite’ ontvangen van het Anglo European Studbook (AES). De negenjarige hengst behoort daarmee tot een select gezelschap aan AES-elite hengsten als PAINTED BLACK en UTHOPIA.


We spreken Koen Olaerts over Indoctro’s goedkeuring; Koen Olaerts is sinds 15 jaar verantwoordelijk voor AES België en lid van de hengstenkeuringscommissie. Olaerts: “Indoctro is een hengst die de hedendaagse fokkerij ontzettend goed kan gebruiken. Hij is compact, modern, kan schakelen en is lichtvoetig. Hij behaalt al mooie resultaten op Grand Prix-niveau met Fanny Verliefden en we verwachten nog een mooie sportcarrière van deze nog relatief jonge hengst. Juist vanwege het feit dat hij Grand Prix loopt en bij Stal Verwimp op de juiste plaats staat hebben we hem het predikaat ‘Elite’ toegekend.”

Elite-hengsten mogen een onbeperkt aantal merries dekken. Daarnaast ontvangen nakomelingen van Elite-hengsten een gratis AES-paspoort.


Tagged horses: INDOCTRO V/D STEENBLOK PAINTED BLACK UTHOPIA


Terug