Ons fokdoel

Fokdoelen

Het doel van het Anglo European Studbook NL is het bevorderen van de verbetering van een modern sportpaard en FEI-ponyras gericht op de drie Olympische disciplines van Springen, Eventing en Dressuur.

Het fokdoel van AES NL is het ondersteunen van het fokken van gezonde en fitte sportpaarden voor Eventing, Springen en Dressuur, die in staat zijn om een succesvolle carrière als bereden paard te hebben en nationaal en internationaal op Grand Prix-niveau te kunnen concurreren. Om dit te bereiken, richt AES UK zich op functionaliteit, capaciteit en temperament. Uiterste aandacht wordt besteed aan correcte bouw om paarden te leveren die geschikt zijn voor de sport en om het fokken van paarden voor een langere levensduur en duurzaamheid aan te moedigen.

AES is een prestatiegericht stamboek, waarbij speciale aanmoediging en stimulansen worden gegeven om te fokken voor het hoogste niveau in alle drie de Olympische disciplines. Het fokdoel zijn getalenteerde paarden met uitstekende vaardigheden om te slagen.

AES erkent het belang van temperament voor trainbaarheid en berijdbaarheid en ondersteunt het fokken van paarden met een goed karakter die gelukkige atleten en betrouwbare partners in de sport zullen worden.

AES is van mening dat het selecteren van fokdieren op basis van capaciteit, gezondheid en temperament niet alleen het fokken van internationale topsporters vergemakkelijkt, maar ook bijdraagt aan de productie van een bredere populatie rijpaarden waarvan op alle niveaus kan worden genoten.

AES streeft ernaar een positieve invloed uit te oefenen op de relatie tussen mens en paard en neemt zijn rol als stamboek serieus om het welzijn en de gezondheid van het paard te bevorderen. Het fokprogramma van AES is ontworpen met deze specifieke doelstellingen in gedachten.

Fokdoel Springen

AES-paarden hebben een uitstekende reputatie op het gebied van springvermogen dankzij de nauwe samenwerking van het stamboek met de sport om fokdieren te selecteren met bewezen prestatiegegevens. Als gevolg daarvan heeft een AES-springpaard niet alleen een uitstekende springcapaciteit en techniek over een hindernis, maar combineert deze eigenschappen ook met fysieke gezondheid en duurzaamheid, ondersteund door correcte en sterke ledematen en bouw, en een coöperatief en moedig temperament. Bovenal zijn AES-springpaarden uitgerust met de fysieke en mentale eigenschappen die nodig zijn om hun werk op elk niveau met gemak en enthousiasme uit te voeren, waardoor ze een perfecte partner zijn in de sport.

Fokdoel Dressuur

AES-dressuurpaarden staan ​​bekend om hun correcte beweging, gezondheid en uitzonderlijke trainbaarheid. Ze profiteren van drie correcte en actieve gangen met een zuiver ritme, uitstekende actieve achterbenen en uitzonderlijke vrijheid en reikwijdte door de schouder. In draf en galop bewegen ze moeiteloos in zelfhouding met natuurlijk evenwicht en ophanging. We zijn ervan overtuigd dat deze fysieke eigenschappen, die de paarden in staat stellen hun dressuurwerk met gemak en plezier uit te voeren, direct van invloed zijn op het fysieke en mentale welzijn van onze paarden en bijdragen aan het fokken en produceren van een blije equine atleet. Het doel van dressuur is om het paard te leren zijn lichaam op een manier te gebruiken die het vrij houdt van pijn en zijn werk in harmonie met de ruiter uitvoert.

 

Fokdoel Eventing

AES-eventers genieten een uitstekende reputatie van moed en bekwaamheid in eventing. Vaak met een hoog percentage volbloedinvloed, leggen ze het terrein snel af, gecombineerd met uitzonderlijk springvermogen en drie correcte, expressieve gangen, en de mogelijkheid om in zelfhouding en met impuls te bewegen. Bovenal worden AES-eventers gefokt in nauwe samenwerking met de sport om paarden te selecteren wiens temperament hen in staat stelt te genieten van de variëteit en uitdagingen van eventing, en wiens correcte bouw en sterke ledematen hen in staat stellen om vrij van pijn of ongemak te concurreren.

Fokdoel Sportpony's

AES-sportpony's delen de fokdoelen van de AES-paarden om uit te blinken in springen, dressuur en eventing. Net als bij de paarden zijn temperament en trainbaarheid van het grootste belang, en zoals bij de paarden benadrukt de AES-filosofie dat pony's wiens capaciteit en bouw hen in staat stellen hun carrière met gemak en plezier uit te voeren, ook een heldere geest en uitstekend temperament zullen hebben om een betrouwbare partner te zijn voor jongere ruiters.