Informatie

Anglo European Studbook

Het AES is een hoog aangeschreven stamboek dat kwaliteitssportpaarden registreert. Met leden door heel Europa staat een inschrijving bij het AES gelijk aan een paard dat met kwaliteit gefokt is. U hoeft alleen de volgende stappen te ondernemen:

  • Het volledig ingevulde dekcertificaat met de vader en moeder van het veulen op het moment van de dekking.
  • De identiteitsmarkeringen diagram gecompleteerd door een dierenarts. Dit moet gebeuren als het veulen nog bij zijn moeder is, voor het spenen*.
  • Als u een vaccinatiekaart heeft moet deze bij het paspoort worden gevoegd.
  • Als de hengst en merrie (vader en moeder) niet zijn geregistreerd bij AES vragen we u een fotokopie mee te sturen van hun stambomen en registratiepapieren.
  • Een microchip waarvan het chipnummer is aangegeven op de identiteitsmarkeringen diagram.
  • Uw naam, adres en telefoonnummer als eigenaar en/of fokker.

LET OP: We hebben kopieën van de werkelijke registratiedocumenten voor de merrie en de hengst nodig als ze nog niet zijn geregistreerd bij AES (bijvoorbeeld eerdere nakomelingen die reeds zijn geregistreerd). We accepteren geen handgeschreven stambomen!

Als al het bovenstaande in orde is en we hebben de betaling ontvangen, dan zijn we meestal in staat om de paspoorten binnen twee weken te leveren. 

Hoofd stamboek Nakomelingen komen van een AES/WBFSH gekeurde hengst met drie generaties stambomen aan iedere kant van beide afstammingen.
Hulp stamboek Niet-AES/WBFSH hengsten met drie generaties stambomen of een AES/WBFSH gekeurde hengst zonder drie generaties aan beide zijden van de stamboom.
Foundation stamboek Geen stamboom beschikbaar (ID-only). Alleen mogelijk in Nederland.