Elite AES Hengst Turbo Z wint wereldbekerwedstrijd in Oslo!

Tuesday, October 19

Elite AES Hengst Turbo Z wint wereldbekerwedstrijd in Oslo!

Kevin Jochems was samen met zijn twaalfjarige Elite AES hengst Turbo Z (Thunder van de Zuuthoeve x Renville) de snelste van de zeven combinaties in de barrage. Daarmee verdiend Jochems 20 punten richting de finale in Leipzig in april komend jaar. Ook neemt hij de prijzenpot van maar liefst 450.000 Noorse kronen mee, omgerekend 46.000 euro.

Turbo Z is een nakomeling van de welbekende hengst Thunder van de Zuuthoeve. Moeder Gicini (Renville x Nimmerdor), sprong op 1.55m niveau onder het zadel van Gerfried Puck. Niet alleen haar sportcarrière was een groot succes, in de fokkerij leverde de merrie tal van succesvolle springpaarden. Van de 13 sprongen maar liefst 8 nakomelingen, 1.40m of hoger. Zo bracht ze de internationale springpaarden Kor II (Elmshorn), Nan (Jus de Pomme), Ludo W (Elmshorn) en Asterix Z (Atlantus Z). 

Grootmoeder Cinini (Nimmerdor) is net als de succesvolle sport- en fokhengst Ginus (Renville) gefokt uit Nini IV (Heidelberg), een dochter van de beroemde merrie Nini III uit de Nederlandse merrielijn 18.

Bron: Horsetelex


Tagged horses: GINUS NAN TURBO Z


Terug